Beszélgetések, vélemények Az osztály veszteséről

Nagyon sok cikk, kritika és interjú készült Az osztály vesztese című regényemről, valamint az El fogsz tűnni című második könyvemről. Ezekből hoztam nektek válogatást! Ha valaki szeretne többet tudni a könyvek keletkezéséről, hátteréről, az iskolai erőszak témájáról, a következő írásokban sok érdekességet találhat.

„Ebben az önmagába záruló különálló világban a sok kötelezettség és feladat között magára marad a gondjaival a gyerek, akárcsak a tanár. A túlélésért lavíroznak óráról órára, napról napra.” – Zólya Andrea Csilla írt Az osztály veszteséről. Sok olyan érdekességre tért ki, melyet eddig egy kritika és ajánló sem említett!

http://www.avorospostakocsi.hu/2018/01/22/ha-lehullnak-az-alarcok-weber-aniko-az-osztaly-vesztese-cimu-regenyerol/

 

„Sokszor pedagógusként sem vesszük észre, hogy olyasmit mondunk vagy teszünk, amivel akaratlanul fájdalmat okozunk a gyerekeknek.”

http://www.kultura.hu/krimibe-rejtett

 

„A legnagyobb baj, hogy a gyerek sem sejti, milyen könnyen ráragasztják majd a címkét, amitől aztán akkor sem tud szabadulni, amikor már szeretne.”

https://konyves.blog.hu/2017/06/08/weber_aniko

 

„Nincsen rossz gyerek, a bántalmazás mindig válasz valamire – lehet például az otthoni séma továbbvitele, de akár reakció is arra, hogy magát az elkövetőt bántották, megalázták osztálytársai”

http://uveghegy.com/2017/01/22/mindennapi-szorongasaink-weber-aniko-az-osztaly-vesztese-pagony-2016/

 

„Sokszor tapasztaltam, hogy a kirekesztett gyerek meg van győződve arról, hogy egyedül ő az, aki rettentő „ciki”. Ebben a történetben nagyon sokan élnek meg hasonlót, amiből talán lehet erőt meríteni.”

https://magyarnarancs.hu/konyv/megelheti-hogy-nincs-egyedul-101779

 

„a kiközösítés, egymás szekálása mindig is jelen volt, de az internetre átszivárogva kilép a tanárok felügyelete alól” – interjú iskolai zaklatásról, problémákról, megoldásokról…

https://www.vasarnapihirek.hu/friss/a_veszely_kore

 

„Az iskola egy külön univerzum. Bemész, és az a világ. S mindegy, hogy azon a világon kívül te ki vagy” – interjú:

https://hvg.hu/kultura/20161014_iskolai_eroszak_bantalmazas

 

„Az El fogsz tűnni nemcsak azt mutatja meg, hogyan épülnek egymásra és táplálkoznak egymásból a korábbi és az újabb sérelmek, hanem magát a bántalmazás létrejöttét és lehetséges következményeit láttatja belülről.”

http://tiszatajonline.hu/?p=111746

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.