Karácsonyi mesekönyvet írtam!

Gyerekként olyan jó volt nézegetni a karácsonyi mesekönyveim színes képeit, és anyukám vagy apukám ölében hallgatni a történeteket. Így vártuk a karácsonyt, és ezt az élményt, meghitt készülődést szeretném átadni az új könyvemmel nektek és a gyerekeknek!

A mesekönyvben visszarepülünk a múltba, és megnézzük, hogyan ünnepeltek régen, a 19. században a királyi családban, a nemesek kastélyaiban, a polgári otthonokban és a falvakban.

Írtam a régi karácsonyi hagyományokról, szokásokról, hiedelmekről. Mesélek arról, hogyan karácsonyozott a gödöllői kastélyban Sisi és lánya, Mária Valéria. Az egyik történetben Andrássy Gyula, a későbbi magyar miniszterelnök gyerekeivel ünneplünk a vidéki birtokán, egy másikban a szél szárnyán visszaszállunk Pest-Budára, és Szendrey Júlia kislányát is megismerjük. Elmegyünk betlehemezni egy apró falu gyerekeivel, és láthatjuk, mi került a vacsoraasztalukra szenteste.

Megcsodálhatjuk, milyen ajándékokat kaptak akkor a kicsik és a nagyobbak, és a könyv végi mellékletből azt is megtudhatjátok, hogyan éltek a 19. században a kastélyokban és polgári otthonokban a gyerekek. A mesekönyvben öltöztetőbabák is várnak titeket korhű, régi ruhákkal: díszmagyarral, krinolinos öltözékkel, kalapokkal, subával.

A főszereplő Hanga hópihe, aki újra és újra lehullik az égből, hogy megfejtse, mi mindent adhat nekünk a karácsony. Sok-sok olyan kincset és örömöt, amire idén talán még nagyobb szükségünk van, mint más években.

Tartsatok vele! Remélem, sokak otthonába csempészhetek a karácsonyi mesékkel jó hangulatot, élményeket.

A könyvet megvásárolhatjátok a Pagony, Libri könyvesboltokban, és megrendelhetitek a Pagony oldalán: https://www.pagony.hu/termekek/hanga-regi-karacsonyai, illetve a Bookline, Libri webboltjaiban is.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.