„Ha egy diák hozzánk képest más, az nem jelenti azt, hogy rossz”

„Többször beszélgettem már szülőkkel kiközösítésről, áldozatszerepről, és sokan mondták, hogy már alsóban is bántják a gyerekeket, különösen akkor, ha különböznek az átlagtól. Több sajátos nevelési igényű (SNI) gyerek édesanyja is mesélte, hogy amikor bemennek az iskolába, úgy kezelik a gyereket az osztálytársak, sőt sokszor a pedagógus is, mintha egy űrlény volna. Sok szomorú történetet hallottam. Szörnyű, ha egy tíz–tizenegy éves gyerekben megfogalmazódik, hogy öngyilkos lesz, mert felcímkézték, és nem találja a helyét a közösségben. Ezek az élmények alapozták meg bennem a gondolatot, hogy a kisebb korosztálynak is mesélni kell arról, hogy ha egy diák hozzánk képest más, az még nem jelenti azt, hogy rossz.”

Jámbor-Miniska Zsejke újságíró készített velem interjút a Magyar Hírlapban. A cikkben a Marci és Merkúr – Űrlény az osztályban című könyvemről és az iskolai zaklatásról, bántalmazásról mesélek.

Itt tudjátok olvasni a teljes interjút:

https://www.magyarhirlap.hu/kultura/20201026-urlenykent-kezelt-gyerekek-az-osztalyban?fbclid=IwAR26VbQKjgpwmNDFIc7cnX-0VIm3eCf6PVrtj0DnjiPLuaUn_lpPFd_baOo

 

Mit tehet a szülő, ha bántják a gyermekét?

“Kevés szívfájdítóbb dolog létezik szülő számára, mint amikor azt tapasztalja, hogy a suliban bántják, kiközösítik a gyerekét.” A témáról Jánosi Valéria készített velem interjút a Családinet.hu oldalon:

https://www.csaladinet.hu/hirek/gyerekneveles/kamaszok/29632/mit_tegyel_ha_bantjak_es_kikozositik_a_gyerekedet

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.