Sisi ajánlja a karácsonyi mesekönyvemet

A munkámnak köszönhetem, hogy idén, a karantén alatt is kötöttem új, különleges barátságokat! Például Sisivel 😊

Erzsébet királyné megszemélyesítője, Kordásné Szász Melinda hozzám hasonlóan szereti a 19. századi történeteket. Míg én mesékkel és regényekkel, ő pedagógusként, Sisi bőrébe bújva szeretteti meg a gyerekekkel a történelmet.

Most pedig a Hanga régi karácsonyairól írt ajánlót „Sisiként”:

 

 

Ajánlás Wéber Anikó: Hanga régi karácsonyai című könyvéhez

A szerző legújabb könyve számára is nagy álom volt, hiszen a karácsony téma foglalkoztatta, sokat olvasott erről.

A könyv külleme is mosolyt csalt az arcomra, öröm volt belelapoznom. Elrepít bennünket a régmúlt karácsonyok csodálatos világába.

A cím nagyon érdekes, hiszen azt hiheti a kedves Olvasó, hogy egy kislány visszaemlékezéseit fogja elolvasni, de ehelyett egy nagyon kedves hópihe kerül kalandokba, akit már akkor is látunk magunk előtt, amikor még nem bukkan fel a képeken.

Az illusztrálás tökéletes, kedves meglepetés a könyv végén található öltöztetőbabák, melyek játékra sarkallják a kisebbeket és a nagyobb gyermekeket is. A gyerekek könnyen megismerhetik ezáltal a 19. századi férfi és női, valamint gyermekviseletet is.

A családokat is összehozza ilyen módon, hiszen a hosszú téli estéken olvasni, együtt játszani a legjobb elfoglaltság.

A könyvből játékosan sok mindent megtudhatunk Erzsébet királynéról, és negyedik gyermekéről Mária Valériáról, kiderül milyen volt Szendrey Júlia és családja karácsonya.

Andrássy Duci, Andrássy Gyula gróf egyik gyermeke is szerepel a könyvben, felsejlik a család Tőketerebesi Kastélya, és annak mindennapi élete. A kis hópehely még karácsonyfát is készít Lacinak. Hogy ki ő? A gyermekkönyvből kiderül minden.

Az egyes fejezetek jól felépítettek, könnyen követhetőek a történetek, és izgalmasak.

Ajánlom a gazdagon díszített könyvet esti meseolvasáshoz, bekuckózós estékhez, egy kakaóval, vagy egy forró teával. Ajándéknak is kiváló, stílusosan a karácsonyfa alá, nemcsak gyerkőcöknek! 🙂                                                                                   

Kordásné Szász Melinda                                                                                            Sisivel foglalkozó gyűjtő, pedagógus

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.