Cikkek az Örökszerda születéséről és történetéről…

Az Örökszerda című regényem a 2020-as tavaszi karantén alatt született. A főhőseim is azt élik meg, amit mi mindannyian: tehetetlenek, és nem tudják, mit tartogat a jövő, és mikor lesz vége annak a nehéz helyzetnek, amibe kerültek. A regényemről többen is írtak ismertetőt, ajánlót és kritikát.

„Egy zárt világban a lehetőségek korlátozottak. Az ember tehetetlennek érzi magát. Nem látja a kiutat, mintha útvesztőbe került volna. Felszínre törnek a félelmek, kudarcok, melyekkel kénytelen szembe nézni, számot vetni. Így van ezzel Dávid és Réka is. Feszegetik a szerda határait és ezzel együtt saját korlátaikat is” – írják a Kultúrnasi oldalán.

Elolvashatjátok: ITT!

 

A Magyar Narancs április eleji számában Czenkli Dorka írt az Örökszerdáról:

„Az egyszerű, de mégis választékos nyelven megírt, komoly izgalmakat tartogató krimiszerű regény másik nagy erénye, hogy sokrétű érzéseknek ad teret, minden didaxis nélkül. Épp úgy szól a félelem megéléséről, mint a bátorságról magáról, de beszél a gyászról, az önmagunkkal való szembenézésről, és arról is, hogy mit kezdjünk a jó és rossz emlékeinkkel, hogyan kezeljük a szülő-gyerek kapcsolatot.”

 

A Könyvutca oldalán pedig többek között arról mesélnek, hogyan született meg a könyvem:

„A könyv érdekessége, hogy Wéber Anikó a járványhelyzet kezdetén kezdte el írni, a könyv alapötletét a karanténhelyzet, az otthonragadás adta, amely szerint minden nap ugyanaz, így történhetett, hogy Anikó könyvében megállt az idő és a főhőse is otthon maradt a betegsége miatt. A történetet közösen alakította ki Anikó, fejezetről fejezetre az olvasókkal együtt, ők is hozzátették az ötleteiket, javaslataikat és a szerző ezek szerint szőtte tovább a kamaszkrimi szálait. Izgalmas, fordulatos és születése szempontjából is nagyon egyedi olvasnivaló, ajánlom korosztálytól függetlenül, szülőknek is.” – írják a Könyvutca oldalán.

Ha szeretnétek olvasni, eléritek: ITT!

 

A kötet cselekményéről és az inspirációkat adó tapasztalatokról Rozgonyi Ádám kérdezett az InfoRádióban.

Meghallgathatjátok: ITT!

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.