Erzsébet királyné megszemélyesítője ajánlja az új mesekönyvemet

Erzsébet királyné megszemélyesítője, Kordásné Szász Melinda hozzám hasonlóan szereti a 19. századi történeteket. Míg én mesékkel és regényekkel, ő pedagógusként, Sisi bőrébe bújva szeretteti meg a gyerekekkel a történelmet.

Nagyon megtisztelő, hogy az új mesekönyvemet is ajánlja az olvasóknak. 😊

Ajánló Wéber Anikó: Luca és Máté régi körhintája című könyvéhez

„Várakozással vettem kezembe Anikó legújabb mesekönyvét, hiszen már sok könyvét olvastam, és tudtam, hogy sajátos, kedves stílusra számíthatok.

Nem is csalódtam. A pontos utánanézés, a történelmileg hű vonatkozások egy gyermekkönyv esetében ugyanolyan fontosak, mintha felnőttek részére íródott volna a könyv. Természetesen számunkra is élvezhető, lendületes olvasmány.

Három híres írónőt, édesanyát mutat be a mű, akikhez Máté szélúrfi segítségével Luca ellátogat, és marad a 19. században néhány napot. Elsőként Szendrey Júlia, majd Bezerédj Amália, végül Kánya Emília következik.

A könyv játszva tanít a hírességek személyiségéről, életkörülményeiről, amit az utolsó részben Máté el is mesél.

A szemléletesség erre a könyvre is nagyon jellemző, szinte illusztrációk nélkül is megelevenednek szemünk előtt a szereplők színes ruhái, a csodálatos körhinta suhanása, pörgése-forgása. Keszeg Ágnes természetesen fantasztikusan érzi, hogyan kell ábrázolnia, és a gyönyörű rajzok jól kiegészítik az írónő legújabb munkáját.

A hatása alatt vagyok mindig az új olvasásélményeknek, azt hiszem ez a mű még sokáig elkísér, hiszen kedvenc korszakomat öleli fel.

A könyv tagolása könnyen átlátható, akár este is lehet belőle egy-egy fejezetet mesélni a kicsiknek.

Ajánlom kicsiknek és nagyoknak is egyaránt, akik szeretnének elmerülni egy kalandban, megismerni a kor ruházatát, szokásait kicsit jobban.

Köszönöm szépen az élményt! 😊”

Kordásné Szász Melinda, Sisivel foglalkozó pedagógus oldalát itt érhetitek el: https://www.facebook.com/kordassisi/

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.