Milyen volt valójában Erzsébet királyné?

Káli-Rozmis Barbara új könyvében megismerkedhetünk szeretett királynénkkal.

Az Erzsébet királyné és a magyarok – Barátság vagy szerelem? című életrajz gyönyörűen megírt, részletgazdag, hiteles, és valóban megidézi nekünk Erzsébetet. Látjuk, ahogy belép valahova, halljuk, ahogy megszólal, és érezzük, amit ő érzett. Ezt a legnehezebb visszaadni. Hiszen egy író fogalmazhat jól, utánanézhet minden fontos adatnak, de ahhoz tehetség kell, hogy létrehozza a találkozást az olvasó és az általa bemutatott személy között. Káli-Rozmis Barbarának ez sikerült. Könyvében valóban találkozhatunk azzal az Erzsébet királynéval, akit megismert a sok éves kutatása alatt.

Az életrajzokban és a történelmi regényekben közel kerülhetünk személyesen sosem ismert hősökhöz. Elképzelhetjük, mit kérdeznénk tőlük, és ők mit mesélnének nekünk. Ezért is szerettem írni Az ellenállók vezére című kiegyezéskori regényemet, amiben Erzsébet királynéval és Deák Ferenccel találkozhatnak az olvasóim. A Hanga régi karácsonyaiban pedig Sisi mellett Mária Valériával is összebarátkozhatnak a gyerek- és felnőttolvasók.

Akkor ismerkedtem meg Káli-Rozmis Barbara munkáival, amikor ezeket a könyveket írtam. Az ő cikkeire, kutatásira hagyatkoztam, amikor megszületett a karácsonyi mesém, ezért nagy öröm, hogy most nektek is ajánlhatom a könyvét.

A könyvet megtaláljátok itt:

Könyvem

 

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.