Színházban játsszák Az osztály vesztese című regényemet

Bemutatták a Budaörsi Latinovits Színházban a könyvemből készült előadást, és azóta is telt házzal játsszák!

Az osztály vesztese című regényem sok személyes élményből született. A hétköznapokon tapasztalt iskolai bántalmazásból és fájdalomból. Saját gyerekkori rossz emlékekből és tanárként átélt helyzetekből. Nem volt könnyű írni, hiszen amikor a diákok fejezetein dolgoztam, újraéltem, ami velük történt. Bevallom, néha elsírtam magam közben, mert ismét éreztem a kiszolgáltatottságot, és arra gondoltam: azokat a diákokat, akiket bántottak otthon vagy a tanteremben, végül nem tudtam megmenteni. Azt reméltem, hogy akik olvassák a könyvet, látják, hogy nincsenek egyedül, és ebből erőt meríthetnek.

Az azonban nem is merült fel bennem, hogy lesznek majd művészek, akiket megihlet a regényem, és újrateremtik a világát. Hihetetlen öröm volt ülni a nézőtéren, és követni Az osztály vesztese előadást. Percről percre egyre izgatottabb és boldogabb lettem, mert azokat a diákokat láttam a színpadon, akiket egyszer megírtam a lapokon. Mintha KOLOZSI ANGÉLA rendező és a színészek: SZŐTS ORSI, FRÖHLICH KRISTÓF és VRABECZ BOTOND beléptek volna a fejembe, és tudták volna, mit éreztem és gondoltam. Megszerették a szereplőimet, azonosultak velük. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy olyan előadást hoztak létre, amely jól tükrözi a regényemet, sőt hozzá is tesz, és nem is keveset! Akik már olvasták a könyvet, még többet kaphatnak, ha megnézik a darabot, ahol megelevenednek a szereplők, és igazi diákokká válnak egy olyan iskolában, ami mindannyiunk közös valósága.

A kép a bemutatón készült rólunk. Jobbról balra: Kolozsi Angéla rendező, Vrabecz Botond, Szőts Orsi, Fröhlich Kristóf színészek, mellettem pedig Badacsonyi Gergely zeneszerző. A kép a Budaörsi Latinovits Színház fotója, Borovi Dániel munkája.

Május 15. vasárnapra még vannak szabad jegyek, és ezen a napon a színészekkel és velem is beszélgethettek az előadás után.

 

A színház oldalán az előadásról is láthattok sok-sok fotót:

https://latinovitsszinhaz.eu/eloadas/az-osztaly-vesztese/

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.