Megjelent az új ifjúsági regényem

Tavasszal kezdtem el írni, és most kézbe vehettem az új könyvem. Ez az első iskolai történetem, amiben a jó tanulókról írtam, mert nekik sem könnyű az iskolában!

Sajnos a legtöbb mai iskolában meghatározza a helyedet, szerepedet, hogy hányasra feleltél, hányasra írtad a dolgozatod. Ez pedig sok szorongást, félelmet kelt. A jó tanulókról az osztálytársaik és tanáraik is azt hiszik, hogy folyton felkészültek, sosem kaphatnak rossz jegyet, és minden az ölükbe hullik. Holott a jó tanulóknak is vannak problémáik. Örökké jónak lenni, minden elvárásnak megfelelni nagyon nehéz és stresszes. Ha hibáznak, azt jobban észreveszi és megjegyzi a környezetük, gyakran számon is kérik rajtuk, ezért szoronghatnak attól, hogy ha legközelebb nem sikerül ötöst kapniuk, csalódást okoznak. Közben sok osztályban épp a „jó tanulók” lesznek a piszkálódások céltáblái, a társaik „strébernek”, „unalmasnak” csúfolják őket, és irigykednek rájuk.

A gondolatolvasó című regényem főszereplői is jó tanulók, ők az iskola büszkeségei, míg egy napon váratlanul rejtélyes támadások érik őket. Vajon ki áll a furcsa piszkálódások hátterében? Egy féltékeny osztálytárs? A maximalista osztályfőnök? Az iskola dicsőségét hajszoló igazgató? Egy gyanús portás vagy egy igazi gondolatolvasó? Ebben a regényemben is nyomozásra hívom az olvasóimat! Együtt nyomozhatnak a szereplőkkel, és együtt fejthetik meg a rejtélyeket.

Az iskolai kalandok és veszélyes helyzetek közben pedig az is kiderül:

Milyen érzés felelni és hibázni az osztály előtt?

Milyen érzés veszíteni egy versenyen?

Milyen érzés, amikor mindenki elvárja a tökéletes teljesítményt, de félünk, hogy csalódást fogunk okozni?

Láthatjuk, hogy bizonyos jó tanulók mennyit dolgoznak és küzdenek az ötösért és az elismerésért, és milyen veszélyei lehetnek az állandó iskolai versenyeztetésnek.

Az is kiderül, miért vágynak a diákok a jó jegyre, és néha milyen abszurd, mégis valóságos félelmeket kötnek a rossz jegyhez.

A gondolatolvasó című regényemet megvásárolhatjátok a Pagony, a Líra és a Libri boltjaiban, vagy megrendelhetitek a Pagony, a Líra, a Libri vagy a Bookline webboltjaiban.

Itt találjátok a könyvet: https://www.pagony.hu/termekek/a-gondolatolvaso

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.