Erzsébet királyné megszemélyesítője ajánlja kalandséta könyvünket

Erzsébet királyné megszemélyesítője, Kordásné Szász Melinda hozzám hasonlóan szereti a 19. századi történeteket. Míg én mesékkel és regényekkel, ő pedagógusként, Sisi bőrébe bújva szeretteti meg a gyerekekkel és a felnőttekkel a történelmet. Számos izgalmas előadást tart Erzsébet királyné életéről, és a róla szóló könyvekről is mindig értesíti a követőit.

Megtisztelő, hogy az új kalandséta könyvünket is ajánlja:

Ajánló Győri Hanna Kovács Tamás György: A császár vacsorája – Városi nyomkeresők a pesti belvárosban című könyvéhez

„A könyv egy érdekes kis füzet, melyet magunkkal vihetünk budapesti sétánk során. Csodálatos helyszínek, pompás 19. századi épületek tárulnak fel előttünk.  A kötet Wéber Anikó: Az ellenállók vezére című regénye nyomán készült el a Pagony Kiadó gondozásában.

Diákoknak szól, de a felnőttek is élvezhetik, nyomon követhetik Ferenc József királlyá koronázását. Időutazást tehetünk 1867-be, a koronázás évébe. Megismerhetjük Pest-Buda történetét is.

A meghívó megszerzése a kulcs, hogy részt vehessünk a koronázási ceremónián, izgalmas állomások, feladatok várnak az Olvasóra, aki egy csapásra ott terem a helyszíneken. 13 helyszín kapott helyet a könyvben: az első a bérkocsiállomás, ahol a kocsik zörgése, kiabálás, patkódobogás és lócitromszag tölti be a levegőt.

Az utolsó, a Vigadó és a Lánchíd, melynek oroszlánjait azonnal magunk elé képzelhetjük. A kötet második részében Várostörténeti érdekességeket olvashatunk.

Sétánk végén tesztelhetjük tudásunkat a Kalandséta kvízben. Ajánlom várostörténeti séták alkalmával, azoknak, akik fővárosunk épületeit jobban meg szeretnék ismerni.”

 

Kordásné Szász Melinda, Sisivel foglalkozó pedagógus oldalát itt érhetitek el: https://www.facebook.com/kordassisi/

 

A kötet megrendelhető itt: https://www.pagony.hu/termekek/a-csaszar-vacsoraja-varosi-kalandseta-a-pesti-belvarosban

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.